Menu
 
Warning: Creating default object from empty value in /usr/home/punktodniesienia/domains/ainni.pl/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 596 Warning: Creating default object from empty value in /usr/home/punktodniesienia/domains/ainni.pl/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 596 Warning: Creating default object from empty value in /usr/home/punktodniesienia/domains/ainni.pl/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 596 Warning: Creating default object from empty value in /usr/home/punktodniesienia/domains/ainni.pl/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 596 Warning: Creating default object from empty value in /usr/home/punktodniesienia/domains/ainni.pl/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 596 Warning: Creating default object from empty value in /usr/home/punktodniesienia/domains/ainni.pl/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 596 Warning: Creating default object from empty value in /usr/home/punktodniesienia/domains/ainni.pl/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 596 Warning: Creating default object from empty value in /usr/home/punktodniesienia/domains/ainni.pl/public_html/components/com_k2/models/item.php on line 596

Nylon Coffee

Dennis i Jiamin po powrocie do Singapuru chcieli otworzyć kawiarnię, oferując kawę jaka dotychczas nie była dostępna w ich mieście. Z czasem zdali sobie sprawę, że jakość kawy i sposób jej palenia jest niezwykle istotny. Stąd zrodził się pomysł na otworzenie małej palarni kawy, w której, przy małych stoliczkach można również napić się świeżo palonej i mielonej kawy. Właściciele Nylon Coffee Roasters chcąc mieć kontrolę nad jakością napoju, sprowadzają zielone ziarna kawy bezpośrednio od rolników. W ten sposób mogą czuwać nad każdym etapem tworzenia swojego produktu.

• źródło: vimeo.com

Cameron

John Paul porzucając pracę akademicką, postawił wszystko na jedną kartę, inwestując całe oszczędności w winiarnię. Mimo, że pierwszy rok nie należał do udanych, okazało się, że dla Johna los był łaskawszy niż się spodziewał. Dziś, razem z rodziną, produkuje ponad 3 000 butelek wina rocznie i żyje pełnią wiejskiego życia.

• źródło: cameronwines.com

Pat i Stick

Idea Pat and Stick narodziła się z przyjaźni i miłości do jedzenia. Lodowe kanapki oferowane przez firmę cukierniczą składają się jedynie z najlepszych produktów. Bezkompromisowość w tworzeniu idealnego deseru sprawiła, że robienie i sprzedaż kanapek lodowych jest dla właścicieli nie tylko satysfakcjonująca ale również dochodowa.

• źródło: patandstick.com.au

+ więcej

Gin

Breuckelen Distilling - destylarnia ginu i whisky w Brooklynie, w której odbywa się cały proces powstawania alkoholu, od zmielenia ziaren do butelkowania. Alkohol powstaje na bazie produktów ekologicznych, pochodzących od lokalnych producentów, bez sztucznych barwników i dodatków. Brad Estabrooke, założyciel destylarni opowiada w filmie o doskonaleniu rzemiosła i o lekcji jaką można wyciągnąć z każdej porażki.

• źródło: brkdistilling.com
 

Churros

Churros to tradycyjny wypiek na Półwyspie Iberyjskim. W skład ciasta wchodzi mąka, woda, cukier i sól. Maczany w gorącej czekoladzie jest jednym z najpopularniejszych przysmaków śniadaniowych w Hiszpanii.
• aranżacja: Kathy Man

Jiro

Dokument przedstawia 85 letniego Jiro Ono, właściciela "Sukiyabashi Jiro" - restauracji w Tokio, która słynie z niebywałej perfekcji.
"Musisz zakochać się w swojej pracy. Musisz poświęcić swoje życie opanowaniu umiejętności."
Jiro Ono
• reżyser: David Gelb
• źródło: jiro dreams of sushi

Bracia Kakao

Wyprawy po kakao to czynność obowiązkowa. Potem obróbka, czekolada i oczywiście opakowanie. Wszystkie te elementy łączy w jedno braterska pasja. Mistrzowie Czekolady.

• źródło: mastbrothers.com